උණුසුම් පුවත්
සිමෙන්ති මිල පහලට

සිමෙන්ති කිලෝග්රෑම් 50ක සිමෙන්ති කොට්ටයක මිල ඉදිරි දින කිහිපය තුළ අඩු කිරීමට අපේක්ෂා කරන බව වෙළෙඳ ව...
ඊලොන් මස්ක් යළිත් ලොව ධනවත්ම පුද්ගලයා බවට පත්වෙයි

ලොව ධනවත්ම පුද්ගලන් අතර පළමු ස්ථානයේ රැඳී සිටි ප්රංශ ප්රකට ව්යාපාරික බර්නාඩ් ආනොල්ට් දෙවන ස්ථානයට...
Latest Gossips
ඊලොන් මස්ක් යළිත් ලොව ධනවත්ම පුද්ගලයා බවට පත්වෙයි

ලොව ධනවත්ම පුද්ගලන් අතර පළමු ස්ථානයේ රැඳී සිටි ප්රංශ ප්රකට ව්යාපාරික බර්නාඩ් ආනොල්ට් දෙවන ස්ථානයට...
ශ්රී ලංකාවේ ප්රධාන උද්ධමන අනුපාතය පහත වැටේ

ශ්රී ලංකාවේ ප්රධාන උද්ධමන අනුපාතය අප්රේල් මාසයේ 35.3% සිට මැයි මාසයේදී 25.2% දක්වා අඩු වූ බව සංඛ්...
අන්තර්ජාතික පුවත්
ඊලොන් මස්ක් යළිත් ලොව ධනවත්ම පුද්ගලයා බවට පත්වෙයි

ලොව ධනවත්ම පුද්ගලන් අතර පළමු ස්ථානයේ රැඳී සිටි ප්රංශ ප්රකට ව්යාපාරික බර්නාඩ් ආනොල්ට් දෙවන ස්ථානයට...
ජපානය සහ දකුණු කොරියාවට තර්ජනයක්

ජපානයේ සහ දකුණු කොරියාවේ ආරක්ෂක අංශ උතුරු කොරියාව රොකට්ටුවක් ගුවන්ගත කර ඇති බව තහවුරු කර තිබේ....
ක්රීඩා පුවත්
ආසියානු කනිෂ්ඨ මලල ක්රීඩා ශ්රී ලංකා සංචිතය

ජුනි 04 වැනිදා සිට 07 වැනිදා දක්වා දකුණු කොරියාවේ පැවැත්වීමට නියමිත ආසියානු කනිෂ්ඨ මලල ක්රීඩා ශූරතා...
විස්ඩන් සඟරාව 2023 IPL කණ්ඩායම නම් කරයි

සුප්රකට විස්ඩන් සඟරාව විසින් 2023 IPL ක්රිකට් තරගාවලිය නිමා වීමත් සමගින් මෙවර තරගාවලියේ විශිෂ්ටතම...
Classified Ads - Mobile
SAMSUNG A03 Core 2GB 32G... - Gampola
Classified Ads - Electronics
AF-S Nikon 85mm
Classified Ads - Vehicles
Mahindra Kuv 100 - Panadura
Classified Ads - Property
නවීන නිවසක් විකිණීමට
Talawatugoda
නිර්මාංශ ආහාර හෘද රෝග අවදානම අඩු කරයි
ඩෙන්මාර්කයේ පර්යේෂකයන් විසින් දශක හතරක් තිස්සේ කරන ලද පරීක්ෂණයකින් නිර්මාංශ ආහාර මගින් හෘදයාබාධ වැඩි කරන රුධිරයේ කොලෙස්ටරෝල් සහ මේද මට්ටම අඩු කරන බැවින් ආහාර වේලට මස් රහිත ශාක පදනම් වූ ආහාර වැඩි වශයෙන් එක්කර ගැනීම හෘද සෞඛ්යයට යහපත් බව අනාවරණය කරගෙන ඇත.
මෙම පර්යේෂණය 1982 සිට ලොව පුරා පුද්ගලයින් 2,400 කට ආසන්න පිරිසක් එක්කර ගනිමින් අත්හදා බැලීම් 30 ක් සමඟ සිදුකර ඇති අතර එහිදී ඔවුන්ට නිර්මාංශ ආහාර වේලක් දිගින් දිගටම ලබාදී හෘද සෞඛ්යයට එහි බලපෑම නිරීක්ෂණය කර තිබේ.
එමගින් හෘදයාබාධ වැඩි කරන රුධිරයේ අහිතකර කොලෙස්ටරෝල් සියයට 10 කින් සහ කොලෙස්ටරෝල් සියයට 7 කින් අඩු කරන බව හෙළිවී ඇත.
ලෝක සෞඛ්ය සංවිධානයට අනුව හෘද රෝග හේතුවෙන් සෑම වසරකම මිලියන 18 කට ආසන්න පිරිසක් මියයන අතර මෙම පර්යේෂකයින් පෙන්වා දෙන්නේ වසර 15 ක් එවැනි ආහාර වේලක් පවත්වාගැනීමෙන් හෘද රෝග අවදානම සියයට 20 කින් අඩු කළ හැකි බවයි